post

De beste car tuning evenementen ter wereld

Prachtige wagens, races, testritjes en de nieuwste producten zijn allemaal te vinden op de tientallen car tuning evenementen die jaarlijks over de hele wereld worden georganiseerd. Bekijk hier een overzicht van de beste car tuning evenementen ter wereld.

Car Tuning evenementen geven niet alleen de ideale gelegenheid om mede-autoliefhebbers te ontmoeten, maar bieden vaak ook de kans om gedachten uit te wisselen met experts op het gebied van car tuning en auto styling. Maar naar welk evenement kun je nu het beste gaan? Check hier een overzicht van de vetste car tuning events ter wereld.

Tuning World Bodensee (Duitsland)

Sinds 2003 wordt Tuning World Bodemsee georganiseerd. Waar het begon als een onderonsje tussen tuning liefhebbers, is het inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat en is het een van Europa’s grootste beurzen op het gebied van Car Tuning. Met een eigen ‘Miss Tuning’ en een ‘European Tuning Showdown’, waarbij getunede auto’s voor het oog van een jury en publiek tegen elkaar strijden en laten zien wat ze in huis hebben, is Tuning World Bodensee uniek in zijn soort. Het evenement van 2015 vond eerder dit jaar al plaats in april, maar de beurs komt geheid terug in 2016.

Auto spektakel in Duitsland

My Special Car Rimini (Italië)

Amateurs en experts ontmoeten elkaar jaarlijks in Rimini, waar op een oppervlakte van 150 duizend vierkante meter 3 dagen lang zo’n 2500 auto’s worden geshowd. Bezoekers kunnen testritjes maken, nieuwe uitvindingen van andere tuners ontdekken en socializen met beginnende en ervaren tuners.

Show Your Dream Overspelt (België)

Hoewel Ahoy Tuning natuurlijk de meest bekende tuningbeurs in de Benelux is, bestaat er een kleinschalig Car Tuning evenement die ook het bezoeken waard is. Met zo’n 8000 bezoekers en ruim 550 auto’s is ‘Show your dream’, georganiseerd door Tuning Club Dream Creations, een bescheiden evenement voor en door tuners. Het leuke aan dit evenement is dat het in het centrum van Overspelt wordt georganiseerd, wat veel nieuwsgierige buurtbewoners aantrekt. Show Your Dream is heel breed en toegankelijk en je kunt je partner en kids dus met gemak meesleuren naar dit evenement, want ook zij zullen zich vermaken dankzij het uitgebreide entertainment dat aanwezig is.