post

Eibach: niets minder dan het beste

Het Duitse familiebedrijf Eibach is sinds 1951 een bekende naam in de auto-industrie. Heinrich Eibach begon destijds in Rönkhausen met de productie van stalen veer- en wielophangingssystemen. Eibach is sindsdien uitgegroeid tot original equipment manufacturer (OEM) van verschillende vooraanstaande autofabrikanten – waaronder Lamborghini en Bugatti – en is tevens hofleverancier van veren in de volgende competities:

  • Formule 1
  • NASCAR
  • DTM
  • WRC
  • WTCC

Veel autofabrikanten kiezen voor het onderstel van hun auto’s een instelling die zo veel mogelijk gebruikers aanspreekt, met als gevolg dat het onderstel nergens echt in uitblinkt. Met nieuwe veren kan het rijgedrag van de meeste auto’s dan ook relatief eenvoudig enorm verbeterd worden.

Het aanbod van Eibach kan op het eerste gezicht echter wat overweldigend zijn. We hebben daarom een kort overzicht voor je samengesteld van hun meest verkochte producten om de keuze voor het juiste materiaal te vergemakkelijken.

Pro-Kit

De Eibach Pro-Kit is de basislijn van Eibach. Hoewel deze veren gericht zijn op de sportieve bestuurder, zijn ze nog steeds comfortabel genoeg voor dagelijks gebruik. Met de Pro-Kit verbeter je niet alleen de wegligging en het stuurgedrag van de auto, maar eveneens de veiligheid: de stijvere veren zorgen namelijk ook voor betere tractie en een kortere remweg.

Voor de Honda Civic van mijn broer

De Pro-Kit is daarnaast enkele centimeters korter dan de meeste standaard veren. Dit zorgt ervoor de ruimte tussen het wiel en de wielkast deels geëlimineerd wordt, waardoor de auto niet alleen een agressievere uitstraling krijgt maar ook de aerodynamica – en dus het brandstofverbruik – verbetert.

Sportline

Daar waar Eibach met de Pro-Kit nog de balans zoekt tussen comfort en prestatie, gaat het bij de Sportline maar om één ding: performance. De Sportline-reeks is ideaal voor auto’s die vaak op het circuit te vinden zijn. De veren zijn korter dan Pro-Kit veren, waardoor het zwaartepunt van de auto lager ligt en het rijgedrag en de wegligging verbetert.

Eibach claimt dat de Sportline weinig inlevert op rijcomfort, maar geloof ons als we zeggen dat de Pro-Kit beter geschikt is voor dagelijks gebruik. De Pro-Kit is soepeler dan de Sportline en daardoor beter geschikt om oneffenheden in het wegdek te absorberen. Doe je echter geregeld mee met circuitdagen en is comfort van ondergeschikt belang? Dan is de Sportline de betere keus.

B12 Pro-Kit en Sportline

In samenwerking met het eveneens Duitse Bilstein, marktleider op het gebied van schokdempers, heeft Eibach de B12 Pro-Kit en B12 Sportline ontwikkeld. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een combinatie van de B12 schokdemper van Bilstein met een veer van Eibach uit de Pro-Kit of Sportline-reeks.

Omdat Bilstein en Eibach intensief samengewerkt hebben bij de ontwikkeling van deze producten, sluiten de demper en veer naadloos op elkaar aan en is de afstelling precies zoals deze hoort te zijn. Het resultaat is een superieure en eenvoudig te installeren totaaloplossing voor het verbeteren van het rijgedrag van een auto.

Het installeren van nieuwe veren is een investering die zich dubbel en dwars terugverdient. Niet alleen in wegligging en stuurgedrag, maar natuurlijk ook in veiligheid. De slogan van Eibach is niet voor niets ‘the will to win’. Of je nu op zoek bent naar andere veren voor betere wegligging, looks, of juist een combinatie daarvan: er is geen betere keus dan Eibach.

Speak Your Mind

*